Dietetyka cennik

Nazwa usługi Cena
Konsultacja/wizyta wstępna 110 zł
Konsultacja dot. ustalenia jadłospisu/ 2 wizyta 90 zł
Konsultacja kontrolna 70 zł
Analiza składu ciała (bez konsultacji) 35 zł
Wizyta pomiarowo- edukacyjna 110 zł
Jadłospis Cena
Jadłospis 7-dniowy 130 zł
Jadłospis 14-dniowy 180 zł
Jadłospis 30-dniowy 320 zł
Jadłospis w chorobach dietozależnych (7- dniowy) od 160 zł
Zalecenia żywieniowe 120 zł

 

Konsultacja/wizyta  wstępna

Szczegółowy wywiad żywieniowy, analiza składu ciała, pomiary antropometryczne, omówienie aktualnych nawyków żywieniowych, określenie potrzeb żywieniowych pacjenta, wskazanie  najczęściej popełnianych błędów żywieniowych. Przekazanie dzienniczka 3.dniowego spożycia oraz instrukcja dot. jego wypełnienia. ( czas  ok. 75 min).

Konsultacja dot. ustalenia jadłospisu

Ocena sposobu żywienia- na podstawie informacji  zapisanych w  dzienniczku  3. dniowego spożycia.  Omówienie błędów żywieniowych, ustalenie sposobu wyeliminowania złych nawyków. Dopasowanie odpowiednich pór posiłków oraz ilości posiłków. Pomoc w wyborze odpowiednich produktów żywieniowych. ( ok. 45 min).

Konsultacja kontrolna

Analiza składu ciała, pomiary antropometryczne,  kontrola osiągniętych efektów -ocena i analiza efektów kuracji, określenie pojawiających się  trudności, problemów. Ustalenia dot. dalszych zaleceń żywieniowych. ( ok. 30 min).

Wizyta pomiarowo-edukacyjna

Analiza składu ciała, pomiary antropometryczne oraz porada żywieniowo-dietetyczna obejmująca: omówienie aktualnych nawyków żywieniowych, określenie potrzeb żywieniowych pacjenta, wskazanie  najczęściej popełnianych błędów żywieniowych, przekazanie ogólnych wskazówek dot. prawidłowego odżywiania. ( ok. 60min).

Analiza składu ciała

 Analiza składu ciała odbywa się z wykorzystaniem bioimpedancji elektrycznej (BIA).

Podczas badania określony zostaje m.inn.: indeks masy ciała (BMI), procent
tkanki tłuszczowej,  masę mięśni, zawartość wody w organizmie, podstawowy wskaźnik przemiany materii, wiek metaboliczny oraz poziom tkanki wisceralnej. ( ok. 30 min)

Przygotowanie do analizy składu ciała

  • 3 h przed badaniem nie należy spożywać posiłków, nie pić płynów oraz nie ćwiczyć intensywnie,
  • do pomiaru należy przystąp z pustym pęcherzem,
  • podczas badania nalży mieć bose stopy oraz unikać kremów.

 

Przeciwwskazania do analizy składu ciała

  • osoby ze stymulatorem lub innym wewnętrznym elektronicznym urządzeniem medycznym,
  • kobiety w ciąży,
  • metalowe przedmioty w ciele badanego,

 

Jadłospis

Indywidualny plan dietetyczny –dostosowany do  potrzeb konkretnej osoby, przygotowany na podstawie zebranych informacji podczas  konsultacji wstępnych oraz informacji zapisanych w  dzienniczku  3. dniowego spożycia. Plan składa się z przepisów oraz wskazówek dot. przygotowania posiłku,  wykazu produktów do komponowania posiłków o odpowiedniej (zaleconej ) wartości energetycznej, listy zakupowej, a także dodatkowych zaleceń dietetycznych.

Plan dietetyczny przekazywany jest drogą e-mailową lub do odbioru w poradni.

Zalecenia żywieniowe

Indywidualne szczegółowe zalecenia dotyczące odżywiania, przygotowane na podstawie zebranych informacji podczas  konsultacji wstępnych oraz informacji zapisanych w  dzienniczku 3. dniowego spożycia oraz analizy składu ciała.  

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.